eng lang
logo_Adventure_Club_Serbia

Drina kajak avantura 2

Drina kajak avantura

Reka Drina duga je 346 km, a nastaje spajenjem reka Tare i Pive kod Šćepan Polja u Crnoj Gori. Protiče kroz Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Drina je najveća pritoka reke Save, u koju se uliva blizu Sremske Rače. Dužina toka Drine kroz Srbiju je 220 km. Divlja snaga Drine je ukroćena branama i jezerima (Višegradsko, Perućac, Zvorničko) čime je narušena, ali ne i uništena lepota drinskih kanjona. Na Drini su izgrađene tri hidroelektrane: Višegrad, Bajina Bašta i Zvornik.


Drina kajak avantura 2

Drina Kajak Avantura - Iskusite nezaboravnu avanturu na vodi, vidite prelepi vodopad reke Vrelo, osetite svežinu Drine u toplim letnjim danima, skrenite pogled na šumovite predele dok prolazite kroz brzake ili se samo opustite uz nesvakidašnje boje reke Drine.

Reka Drina spada u 1. i 2. Klasu po težini reka, pa je pogodna za sve uzraste i osobe bez ikakvog prethodnog iskustva u kajakingu.

Pre izlaska na vodu upoznajemo sa opremom i kako je na najbezbedniji nacin koristiti, sa situacijama koje nas mogu zadesiti tokom kajakinga i sa načinom postupanja u istim.

Drina kajak avantura 2 se realizuje na potezu Perucac- Rogačica.

Start je na platou ispod HE ’Bajina Bašta’, gde pripremamo opremu za kajaking, dobijamo osnovne instrukcije vodiča i polako krećemo niz reku. Nakon samog starta obilazimo vodopad reke Vrelo, gde se slikamo i lagano nastavljamo nizvodno. Nakon 3km od starta ulazimo u brzak ’Crvene vode’, gde ćemo osetiti pravu snagu reke Drine. Na 13. km pravimo pauzu na gradskoj plaži, za kupanje, toalet, piće, zatim nastavljamo sve do poznate ’Kućice na steni’. Nastavljamo svoj put do ušća reke Rogačice u Drinu uz pauze za kupanje, slikanje.

Drina kajak avantura – Vam je, pored zakazanih termina - kalendar avantura, dostupna svakog radnog dana i vikendom tokom letnje sezone, dovoljno je samo da nas kontaktirate i rezevišete Vaše mesto na čamcu.

Ovde pogledajte našu drugu ponudu za kajaking prelepom rekom Drinom.


Bezbednost:

Sve avanture su organizovane kao vođene ture, tako da pored profesionalne opreme, profesionalni vodič je zadužen za bezbednost svih učesnika na kajakingu.

Hrana:

Za hranu se svako organizuje pojedinačno. Poželjno je da ponesete: hranu za poneti za ceo dan, poneki slatkiš, bar 1l pijaće vode, sok, alkohol nije dozvoljen za vreme izvodjenja aktivnosti.. U dogovoru sa učesnicima avanture, možemo organizovati hranu za vreme aktivnosti.

Informacije:

  • Kajak ture se održavaju od Aprila do Oktobra
  • Start: Hidroelektrana "Bajina Bašta" - Perućac
  • Cilj: Rogačica
  • Dužina: 27km

Galerija:

Drina Kajak Drina_Kayak Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina Kajak Drina Kajak Drina_Kayaking Drina kajak Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking