logo_Adventure_Club_Serbia
eng lang

Ibar Kajak Avantura

Ibar Kajak Avantura

Reka Ibar u svom donjem toku izmedju Ušća pa sve do starog grada Magliča iz XIII veka, predstavlja idealan teren za extremni kajaking. Na ovoj destinaciji se godinama unazad održavaju zvanična domaća i medjunarodna takmičenja u kajaku na divljim vodama što potvrđuje njenu pogodnost za ovaj vid avanturizma. Stepen divlje vode je izmedju 2-3 stepena, što omogućava nezaboravan adrenalinski doživljaj.


Ibar Kajak tura


Program:

Start Ibar kajak Avanture je u mestu Ušće, gde se priprema sva oprema, oblačimo odela i delimo se u grupe od po 2 člana za svaki kajak, kratak introduce kurs i krecemo u pravu avanturu. Na putu kroz čuvenu ‘’Dolinu jorgovana’’ čekaju nas talasi, veliki kameni masivi, oštre krivine i podvodne stene koje čine pravi poligon extremnosti. Na nekoliko mesta pravimo pauzu za kupanje i užinu, pa čim se okrepimo nastavljamo sa rečnim rodeom u profesionalnim kajacima za divlje reke. Završetak Ibar kajak avanture je ispod srednjevekovnog grada Maglič, na koji se po želji penjemo i vraćamo nekoliko vekova unazad. Za to vreme oprema je spakovana, a mi spremni za večeru i povratak kući.


Informacije:

  • Minimalan broj putnika: 4

***INFO*** Na mestu završetka ture, stari grad Maglič, nalazi se kajakaški kamp sa kapacitetom od 40ak ležaja, sa kuhinjom, kupatilima i pratećom opremom...cene su više nego povoljne, a 100m dalje je restoran ‘’Jerinin grad” sa domaćom kuhinjom..blizina manastira Studenice i Ziče daje nam mogućnost posete, a po okolnim vrhovima se takodje može napraviti i dodatna hike tura..

Mogućnost organizovanja prevoza iz Beograda na zahtev grupe.

Galerija:

Ibar_Kajaking Ibar_Kajaking Ibar_Kajaking Ibar_Kajaking Ibar_Kajaking Ibar_Kajaking Ibar_Kajaking