eng lang
logo_Adventure_Club_Serbia

Neretva Kajak Avantura

Neretva Kajak

Reka Neretva izvire u području Borca na planini Zelengori. U gornjem toku reka nalazi svoj put izmedu masiva Visočice i Bjelašnice na severu i masiva planina Crvanj i Prenj na jugu. Apsolutno najatraktivniji, najekstremniji i najposećeniji je kanjon Neretve iznad Konjica, gde Vas mi upravo i vodimo.


Neretva Kajak tura

Sadržaj:

NERETVA KAJAK AVANTURA podrazumeva dvodnevni aranžman sa prevozom iz Beograda. Dužina staze za kajaking na Neretvi od Glavatičeva do Konjica iznosi oko 23 km sa prelepim kanjonom i vodopadima, koji se vide prilikom spuštanja.


Program:

Kajak avantura počinje kratkim kursem u okviru koga se upoznajemo sa svom opremom, savladava se upravljanje kajakom, upoznaju se sve moguće situacije i reakcije na iste, a zatim se lagano kreće nizvodno i sve navedeno se uvežbava do ulaska u kanjon. Pre ulaska u kanjon pravi se raspored, kajaci se pozicioniraju u kolonu sa određenim razmakom i prava avantura počinje. Prolaze se brojni brzaci, ogromne stene, krivine, na nekim delovima širina kanjona je svega 5m, a sve vreme ispod nas je bistra modro-zelena Neretva koja svojom bojom razbija belinu krečnjackih stena. Na sredini staze kanjon se širi i mi pravimo pauzu na peščanoj plaži. Posle okrepljenja, nastavljamo dalje već dovoljno iskusni i punom snagom razbijamo talase do kraja staze.

Nakon završene ture, svi zajedno pakujemo opremu i odlazimo na zasluženu večeru.


Informacije:

  • Trodnevni aranžman
  • 23km kajaking
  • Minimalan broj putnika: 7
  • Svi učesnici moraju biti plivači

Video:

Galerija:

Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking Neretva_Kajaking