eng lang

Regata


Krajem 19. i početkom 20. veka rekom Drinom suvereno su vladali splavari koji su na svojim splavovima svakodnevno savladavali talase ćudljive reke Drine. Oni su svojom splavarskom veštinom, smelošću i izdržljivošću izazivali divljenje.

Stogodišnje splavarenje Drinom prekinuto je izgradnjom hidroelektrane, a čuveni drinski splavari su morali da napuste svoju reku i svoje zanimanje. U pokušaju da od zaborava otrgne barem deo ovog vremena, kada je na stotine splavara plovilo Drinom, Sportsko-turisticki centar »Bajina Bašta« svake godine organizuje »Drinsku regatu«.

Drinska regata je najstarija manifestacija turističko – rekreativnog karaktera na reci Drini koja se odrzava svake godine treceg vikenda u Julu.

Drinska regata je centralna turističko – rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi u regionu. Ovaj hepening na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privuče desetine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Adventure club Serbia - u okviru Drinske regate, već duži niz godina obezbedjuje čamce, organizuje skipere i svu prateću opremu za pojedince, manje i veće grupe, firme i druge kolektive.

Naše dugogodišnje iskustvo, posvećenost i dobra oprema zajedno sa Vašim dobrim raspoloženjem, napraviće ovaj dogadjaj nezaboravnim i učiniće da vam Drinska regata postane tradicija.

Ove godine Drinska regata Bajina Bašta se održava od 20.-24. Jula, kompletan program možete pogledati na zvaničnom sajtu Drinske regate www.regata.rs.

Drinska regata Ljubovija održava se 09. Jula 2016. Godine.

Za sve bliže informacije kontaktirajte nas. Vidimo se na reci !

Ljubovijska Regata 2016

Na OVOM linku mozete pogledati ponudu Ljubovijske Regate 2016!