eng lang
logo_Adventure_Club_Serbia

Uvac kajak avantura

Uvac kajak avantura

Uvac kayak tura

Uvac kajak avantura - predstavlja idealnu priliku da kajakom prođete kroz predivne uvačke meandre, veslate kroz pećinu, kupate se u jezeru i posetite jedan od najlepših vidikovaca Srbije, a sve to pod budnim okom naših najvećih ptica - beloglavih supova.

Uvac važi zajednu od najposećenijih i najlepših destinacija u Srbiji. Razlozi su mnogobrojni. Osnovnu vrednost i jedinstvenost ovog područja čini prisutvo i gnežđenje veoma retke i malobrojne vrste lešinara – beloglavog supa, u pojedinim delovima klisure, na stenama, potkapinama i mnogobrojnim pećinama iznad vode. U cilju zaštite ove vrste, prostor oko klisure reke Uvac, kao stanište beloglavog supa, proglašeno je za specijalni rezervat prirode.

Pre oko četiri decenije u kanjonu, koji je vekovima dubio Uvac na svom 115 kilometara dugom putu od Peštera do Limske doline, formirane su tri hidroakumulacije – Uvačko, Zlatarsko i Radoinjsko jezero. Mada je izgradnjom tri veštacka jezera potopljen deo kanjona, čime je čitav predeo dobio novi izgled, klisura reke Uvac je i dalje živopisna, a pred njenom lepotom dah zastaje i onima koji su se po belom svetu nagledali raznih čuda prirode. Danas, živopisnim kanjonom Uvca u blizini Nove Varoši, peške, biciklima i čamcima, prolaze brojni zaljubljenici u prirodu.


Sadržaj:

Mi Vam nudimo zaista najatraktivniji način da iz totalno druge perspektive sagledate sve lepote ovog kanjona, a to je kajaking. U stabilnie kajake na naduvavanje, koji su veoma pogodni za osobe bez prethodnog iskustva, sedaju po 2 osobe koje sopstvenom snagom pokreću čamac. Budući da je u pitanju jezero, snaga nije presudna. Ova kajak avantura obuhvata 12km predivnog kanjona, kajacima se ulazi u pećinu, kupamo se na krečnjackim obalama jezera, a takodje se penjemo na najpoznatiji vidikovac "Molitvu" koji je na samo 2km pešačenja od jezera.

Informacije:

  • Dvodnevna avantura
  • Kajaking: 12km
  • Treking: 4km
  • Minimum 4 osobe

Galerija:

Uvac_Kayaking Uvac Kajak Uvac Kajak avantura Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac Kajak avantura Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking Uvac_Kayaking