eng lang
logo_Adventure_Club_Serbia

Drina kajaking avantura 1

Drina kajaking

Reka Drina duga je 346 km, a nastaje spajenjem reka Tare i Pive kod Šćepan Polja u Crnoj Gori. Protiče kroz Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Drina je najveća pritoka reke Save, u koju se uliva blizu Sremske Rače. Dužina toka Drine kroz Srbiju je 220 km. Divlja snaga Drine je ukroćena branama i jezerima (Višegradsko, Perućac, Zvorničko) čime je narušena, ali ne i uništena lepota drinskih kanjona. Na Drini su izgrađene tri hidroelektrane: Višegrad, Bajina Bašta i Zvornik.


Drina kajak tura 1

Drina Kajaking Avantura - Iskusite nezaboravnu avanturu na vodi, vidite prelepi vodopad reke Vrelo, osetite svežinu Drine u toplim letnjim danima, skrenite pogled na šumovite predele dok prolazite kroz brzake ili se samo opustite uz nesvakidašnje boje reke Drine.

Reka Drina spada u 1. i 2. Klasu po težini reka, pa je pogodna za sve uzraste i osobe bez ikakvog prethodnog iskustva u kajakingu.

Pre izlaska na vodu upoznajemo sa opremom i kako je na najbezbedniji nacin koristiti, sa situacijama koje nas mogu zadesiti tokom kajakinga i sa načinom postupanja u istim.

Drina kajak avantura 2 se realizuje na potezu Perucac- Rogačica.

Start je na platou ispod HE ’Bajina Bašta’, gde pripremamo opremu za kajaking, dobijamo osnovne instrukcije vodiča i polako krećemo niz reku. Nakon samog starta obilazimo vodopad reke Vrelo, gde se slikamo i lagano nastavljamo nizvodno. Nakon 3km od starta ulazimo u brzak ’Crvene vode’, gde ćemo osetiti pravu snagu reke Drine. Na 13. km pravimo pauzu na gradskoj plaži, za kupanje, toalet, piće, zatim nastavljamo sve do poznate ’Kućice na steni’, a 1km ispod završavamo našu avanturu na Plaži Ploče.

Drina kajak avantura – Vam je, pored zakazanih termina - kalendar avantura, dostupna svakog radnog dana i vikendom tokom letnje sezone, dovoljno je samo da nas kontaktirate i rezevišete Vaše mesto na čamcu.

Ovde pogledajte našu drugu ponudu za kajaking prelepom rekom Drinom.


Bezbednost:

Sve avanture su organizovane kao vođene ture, tako da pored profesionalne opreme, profesionalni vodič je zadužen za bezbednost svih učesnika na kajakingu.

Hrana:

Za hranu se svako organizuje pojedinačno. Poželjno je da ponesete: hranu za poneti za ceo dan, poneki slatkiš, bar 1l pijaće vode, sok, alkohol nije dozvoljen za vreme izvodjenja aktivnosti.. U dogovoru sa učesnicima avanture, možemo organizovati hranu za vreme aktivnosti.

Informacije:

  • Kajak ture se održavaju od Aprila do Oktobra
  • Start: Hidroelektrana "Bajina Bašta" - Perućac
  • Cilj: Plaža Ploče - Bajina Bašta
  • Dužina: 15km

Galerija:

Drina Kajak Drina_Kayak Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina Kajak Drina Kajak Drina_Kayaking Drina kajak Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking Drina_Kayaking